Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
Home Page
Univerzitet
Institucije
Fakulteti
Foto galerija
Linkovi
Novosti
Oglasna tabla
Pročitaj MAIL

Registar zbornika radova

Registar.docx (40,34 KB)


BH Telecom
Održan Brucoški sat
Objavljeno: 3. okt 2017. | Kategorija: Bez kategorije | Pogledano: 1346 puta
 
02.10.2017. godine, već tradicionalno, prvog ponedjeljka u mjesecu oktobru održan je brucoški sat u Sportskoj dvorani u sklopu kampusa Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru. Ovom skromnom ceremonijom počela je zvanično nova akademska godina za oko 1100 novih studenata upisanih na oba ciklusa u akademskoj 2017/18. godini na osam fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru. Studentima su se predstavili rektor, prorektori, dekani, generalni sekretar, predsjednik Unije studenata, te predsjednik Studentske organizacije BEST.

Rektor Univerziteta, prof. dr. Sead Pašić četrdesetoj generaciji studenata je poželio dobrodošlicu, te im poručio da budu vrijedni i uče, da se trude i postanu bolji ljudi i u budućnosti budu dio uspješnih priča.

Dobrodošlicu brucošima Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru poželio je i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK dr. sc. Rašid Hadžović, te uputio najsrdačnije čestitke ulaska u akademsku zajednicu, te im poželio uspješan studij, da ne studiraju samo radi profesora ili okoline, nego da studiraju radi sebe, jer će stečeno znanje i praksu  prvenstveno koristiti oni sami i profitirati u privatnom i poslovnom životu u budućnosti.

Ispred Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, studentima se obratio predsjednik Džani Pajić pozvao ih da se priključe raznim projektima, edukacijskim, sportskim i  humanitarnim akcijama Unije studenata i time doprinesu kvaliteti studiranja. Poručio im da je Unija studenata tu za sva pitanja, prijedloge i sugestije, te eventualne nejasnoće oko studija. Da je veza između studenata i profesora. 

Senaid Klarić, predsjednik Studentske organizacije BEST je također pozdravio brucoše i poželio im dobrodošlicu na Univerzitet „Džemal Bijedić" u Mostaru, predstavio ukratko projekte na kojima članovi ovog udruženja rade, te ih pozvao da se priključe udruženju.

Nakon brucoškog sata, studenti su se uputili na svoje organizacione jedinice, gdje su ih pozdravili dekani i nastavno osoblje, te im poželili dobrodošlicu. 
eduroam