Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
Home Page
Univerzitet
Institucije
Fakulteti
Foto galerija
Linkovi
Novosti
Oglasna tabla
Pročitaj MAIL

Registar zbornika radova

Registar.docx (40,34 KB)


BH Telecom
Postavljanje energetski učinkovite termoizolacije na zgradi Rektorata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Objavljeno: 13. jul 2017. | Kategorija: Aktuelnosti | Pogledano: 1962 puta
 
Četvrtak, 13.07.2017. godine - Kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović, i Federalni ministar prostornog uređenja, Josip Martić, potpisali su ugovor o sufinansiranju projekta "Postavljanje energetski učinkovite termoizolacije na zgradi Rektorata Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru". Svečanom potpisivanju Ugovora prisustvovao je i rektor Univerziteta prof. dr. Sead Pašić.

Ovim projektom Univerzitet nastavlja realizaciju mjera predloženih energetskim elaboratom, koji je namjenski urađen da bi se poboljšali uslovi rada i smanjili troškovi potrošnje električne energije. Na ovaj način Univerzitet pokazuje svoju osviještenost u pogledu energetske efikasnosti, te kontinuirano radi na realizaciji projekata koji imaju za cilj smanjenje potrošnje električne energije.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja će sufinansirati projekt u iznosu od 50.000 KM, dok će ostala sredstva za realizaciju projekta biti obezbijeđena iz drugih izvora.

Zahvaljujemo se Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, te Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, na pružanju podrške ovom značajnom projektu, čime su pokazali koliko je bitna osviještenost u zaštiti životne sredine i energetske učinkovitosti.


 


 
eduroam